Friday, November 25, 2011

dari teman kepada teman...

KAWAN sejati ialah orang yang mencintaimu meskipun telah mengenalmu dengan sebenar-benarnya iaitu baik dan burukmu. 
HATI yang terluka umpama besi bengkok walau diketuk sukar kebali kepada bentuk asalnya. 
ORANG-ORANG yang paling berbahagia tidak selalu memiliki hal-hal terbaik, mereka hanya berusaha menjadikan yang terbaik dari setiap hal yang hadir dalam hidupnya. 
SAHABAT yang setia bagai pewangi yang mengharumkan. SAHABAT sejati menjadi pendorong impian. SAHABAT berhati mulia membawa kita ke jalan Allah. 
KASIHKAN manusia lepaskan dia kepada pilihan dan keputusannya kerana disitu tanda kita gembira melihat insan yang kita sayangi beroleh kebahagiaan... Biasalah... bagi setiap orang kerana apabila salah satu pintu kebahagiaan tertutup, yang lain akan terbuka tapi lazimnya kita akan memandang pintu yang terlah tertutup itu terlalu lama hinggakan kita tidak nampak pintu yang telahpun terdibuka untuk kita. semua ini adalah disebabkan kita tak boleh terus melupakan kenangan indah begitu sahaja... .air mata yang keluar dapat dihapuskan... sementara air mata yang tersembunyi pasti menggoreskan luka yang tidak akan pernah hilang... 
"Dalam urusan cinta, kita SANGAT JARANG menang... Tapi ketika CINTA itu TULUS, meskipun kalah, kamu TETAP MENANG hanya kerana kamu bahagia... dapat mencintai seseorang... LEBIH dari kamu mencintai dirimu sendiri... " 

No comments:

Post a Comment